Plisségardiner & Tätningslister

Sol- & insynsskydd

Våra efterfrågade plisségardiner passar inglasningen likt den sista pusselbiten, både i fråga om funktion och utseende. De är anpassade för våra inglasningar och specialtillverkas unikt till din inglasning för att passa perfekt. De har blivit ett mycket populärt tillval på grund av sin höga flexibilitet och snygga design.

Gardinerna gör din inglasade balkong ännu mysigare och bidrar till lägre temperatur både på balkongen och i ditt hem. De är tillverkade av specialtyg vars avigsida är täckt med en tunn film, som reflekterar bort både solljus och värme mycket effektivt. Gardinerna ger inte bara ett stabilt skydd mot solens starka strålar utan fungerar också som insynsskydd från grannar och förbipasserande.
Med sin praktiska tvåvägsjustering är de enkla att justera både uppifrån och nerifrån till önskat läge och höjd i fönsterpartiet, vilket ger den boende kontroll över både ljus och skugga. Det medföljer en manöverstång för enkel hantering. Gardinerna är monterade med clips och kan enkelt tas loss för rengöring.

Observera att verkliga färger kan skilja sig något från våra referensbilder.

Plisségardiner

Plisségardin Transparent

Transparent med lägre reflektion (Alnova rekommenderar)

Ett perfekt val för den som vill erhålla ett effektivt skydd mot solljus och värme, men samtidigt släppa igenom det naturliga ljuset. Vår populäraste gardin som vi brukar rekommendera.

Plisségardin Semi Transparent

Semi transparent med högre reflektion (Flamsäker)

Valet för den som vill ha det absolut effektivaste skyddet mot solljus, värme och insyn. Släpper igenom mindre ljus på grund av sin begränsade transparens.

Tätningslister

Vid önskemål om förbättrad täthet på ramfria inglasningssystem kan man komplettera med transparenta vintertätningslister. De ger ett ökat skydd mot regn och rusk, och är i princip omärkbara på avstånd på grund av sin genomskinlighet. H-profilen sätts mot ena glassidan och överlappar sedan den andra, så att den lilla glipan mellan glasen täcks. De påverkar inte inglasningens funktion och är enkla att fästa själv om man skulle beställa dem i efterhand.
Vi säljer dem direkt från vårt huvudkontor på Orrekulla Industrigata 61 i Hisings Kärra, Göteborg. Betalning via Swish.

Listerna är förbrukningsmaterial som ej omfattas av normal garanti. Livslängden påverkas av väderförhållanden, solstrålning, värme och kyla samt handhavande.

Vintertätningslist

H-profil. Art.nr: 209