”Varje balkong har unika mått och måste mätas in exakt”

– Att vara projektledare kräver ett tränat öga. Det gäller att vara vaken och kunna upptäcka det som påverkar balkongen och dess utformning. Kanske finns där ett stuprör som som vi måste ta hänsyn till. Eller en balkongdörr som öppnas utåt eller inåt. Detta är exempel på fakta som vi måste ha fullständig kontroll på innan vi konstruerar och sedan monterar. Det säger Peter Engberg, en av projektledarna på Alnova.

– När jag förklarar att vi mäter in varje enskild balkongs mått och att några centimeters skillnad har stor betydelse blir många förvånade. De allra flesta tror att balkonger är standardiserad massproduktion. Så är det inte. Varje infästning och teknisk detalj måste anpassas till varje balkong.

Inmätning är ett viktigt moment

Det är först när jag berättar vilket detaljerat arbete som ligger bakom en leverans som man inser hur komplext vårt arbete är. Inmätningen är ett oerhört viktigt moment för oss. Är vi med från början blir det helt enkelt rätt.

Löpande dialog

– Som projektledare har jag väldigt tät kontakt med inköpare, platschefer och arbetsledare ute på byggen. Har jag god dialog med mina kontaktpersoner, använder sunt förnuft, är förutseende och åtgärdar innan situationer uppkommer har jag gjort mitt jobb på ett bra sätt, fortsätter Peter.

Vi utvecklas hela tiden

– Alnova är ett ledande företag i branschen med en lång historik. För mig är det en riktigt bra arbetsplats där jag hela tiden lär mig nytt. Det finns otroligt mycket kunskap och skicklighet bland mina kollegor. Vi har en fantastisk utvecklingspotential och vi utvecklas hela tiden.

Peter Engberg
Projektledare
Alnova Balkongsystem