Om oss

Made in Gothenburg - since 1979

 

Alnova Balkongsystem startade sin verksamhet i Gamla Sockerbruket i Göteborg redan år 1979. Vi har gått från 2 personer som drev hela företaget från handskissade räcken till produktion och montage, till att utvecklas som en stark arbetsgivare med ca 60 anställda i en högt digitaliserad process från ritandet till en toppmodern maskinpark i produktion.

Vårt team - består idag av säljare, projektledare, CAD-konstruktörer, inköpare, produktionspersonal och montörer. Vi har ett nära samarbete med varandra, eftersom både tillverkning och kontor ligger i samma byggnad. Förutom ett brett standardsortiment har vi även möjlighet att designa och konstruera nya räckeslösningar som följer våra kunders önskemål. Via våra samarbetspartners erbjuder vi även balkongplattor i betong eller komposit. En komplett utställningshall finns på vårt huvudkontor i Orrekulla industriområde i Göteborg samt en mindre utställning på vårt försäljningskontor i Stockholm.

Våra balkongsystem - Vår långa erfarenhet av tekniska lösningar för balkonger gör att vi kan erbjuda våra produkter både under enkla och mer utmanande förutsättningar. Alnovas system erbjuder stora valmöjligheter i önskemål av design och utförande för att anpassas till olika miljöer och arkitektur. Våra system är lätta, starka och föredömligt enkla att montera samt kräver minimalt med underhåll, vilket ger god ekonomi på både kort och lång sikt. Varje produkt skräddarsys enligt unika förutsättningar för varje enskilt projekt och tillverkas med en kombination av moderna maskiner och ett genuint hantverk.

Säkerhet i fokus -  För Din säkerhet utför vi alltid Tung stöt på våra räcken, vilket är ett pendelprov som mäter räckets hållbarhet. Vi är kvalitetssäkrade enligt Balkongföreningens BFQ samt följer BBR.
Kvalitet skall genomsyra allt vi gör från första kontakt med kund till slutligt montage. Idag är Alnova ISO 9001 & 14001 certifierade och våra räcken och tak, som är lastbärande komponenter, är även certifierade mot EN 1090.

 

 

Här finns vi i Göteborg