Kvalitet & Miljö

Kvalitet & Miljö

Vi vill erbjuda våra kunder en bra produkt och ett bra sammarbete. Detta gör vi genom att ständigt vara lyhörda på våra kunders behov och förväntningar. Vi har ett brett sortiment och produktutbud och vi arbetar ständigt med att hitta en bra helhetslösning utifrån våra kunders önskemål och vår expertis. Vi arbetar dagligen med att få alla våra kunder ska uppleva oss som kunniga, pålitliga och hjälpsamma.

Alnovas kvalitets- och miljöarbete
Kvalité har stått Alnova varmt om hjärtat i många år. Alnova är sedan 2014 varit certifierad mot ISO 9001:2008 och är nu på språng mot den nya standarden ISO 9001:2015. Sedan 2014 är även våra räcken och tak, som är bärverksdelar i aluminium, certifierade mot EN 1090-1. Detta intygar att produkten uppfyller vissa grundläggande krav på hälsa, miljö, säkerhet samt andra väsentliga egenskaper.

Valet av material speglar vårt miljötänk. Vi strävar efter att alla material vi använder skall vara 100% återvinningsbara. Samtliga standardprodukter av våra räcken och inglasningar är registrerade hos SundaHus och Byggvarubedömningen. Båda dessa föreningar utför hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen.

Vi arbetar aktivt för en bättre och långsiktig miljö. Alnova tillverkar alla sina produkter lokalt i Göteborg då det är här vi växt oss starkast. Detta medför att vi slipper långa transporter och därav håller ner koldioxidutsläppen.

Att ha rätt man på rätt plats anser vi är viktigt för att både ge oss själva och våra kunder ett smidigt och kvalitéts- och miljösäkrat resultat. Kommunikation är A och O för att skapa ett kvalitativt samarbete mellan oss och våra kunder. ”Det går alltid att göra allting lite bättre” därför arbetar vi aktivt med att granska och övervaka våra processer, produkter och tjänster för att hitta förbättringsmöjligheter.

Titta efter BFQ-märket, en symbol för en säker balkong av hög teknisk kvalitet, en kvalitetssymbol för såväl byggherrar som de boende. Balkongföreningen arbetar för en hög tillverkningskvalitet hos medlemsföretagen, från projekteringen och konstruktionen till monteringen på plats. Vi som medlemmar förbinder oss att följa Balkongföreningen anvisningar för att leverera säkra balkonger av hög teknisk säkerhet. Samtliga Alnovas balkongsystem har genomgått följande tung stöt tester för att försäkra sig om att vi erbjuder trygga och säkra produkter Länk

Vi hoppas att du som kund har kännedom om vårt serviceformulär som finns på vår hemsida. Om din produkt utav någon anledning inte fungerar som den ska ber vi dig använda detta formulär Serviceformulär. På så sätt kommer ditt ärende till rätt person och vi kan ge dig bästa möjliga hjälp.

 

Kvalite och miljö_001

Print Friendly, PDF & Email