Kvalitet & Miljö

Vi vill erbjuda våra kunder en bra produkt och ett bra samarbete. Detta gör vi genom att ständigt vara lyhörda på våra kunders behov och förväntningar. Vi har ett brett sortiment och produktutbud och arbetar ständigt med att hitta en bra helhetslösning utifrån våra kunders önskemål och vår expertis. Vi arbetar dagligen med att få alla våra kunder ska uppleva oss som kunniga, pålitliga och hjälpsamma.

Alnovas kvalitets- och miljöarbete
Kvalité har alltid stått Alnova varmt om hjärtat. Vårt ledningssystem är sedan många år tillbaks certifierade enligt ISO 9001 och miljöledningssystemet ISO 14001. Även våra räcken och tak, som är bärverksdelar i aluminium, är certifierade mot EN 1090. Detta intygar att produkten uppfyller vissa grundläggande krav på hälsa, miljö, säkerhet samt andra väsentliga egenskaper. Ni hittar samtliga av våra dokument här.

Valet av material speglar vårt miljötänk. Vi strävar efter att alla material vi använder skall vara 100 % återvinningsbara. Samtliga standardprodukter av våra räcken och inglasningar är registrerade hos SundaHus och Byggvarubedömningen. Båda dessa föreningar utför hälso- och miljöbedömning av produkter i bygg- och fastighetsbranschen.

Vi arbetar aktivt för en bättre och långsiktig miljö. Alnova tillverkar alla sina produkter lokalt i Göteborg då det är här vi växt oss starkast. Detta medför att vi slipper långa transporter och därav håller ner koldioxidutsläppen.

Att ha rätt man på rätt plats anser vi är viktigt för att både ge oss själva och våra kunder ett smidigt och kvalitets- och miljösäkrat resultat. Kommunikation är A och O för att skapa ett kvalitativt samarbete mellan oss och våra kunder. “Det går alltid att göra allting lite bättre”, därför arbetar vi aktivt med att granska och övervaka våra processer, produkter och tjänster för att hitta förbättringsmöjligheter.

Vi dimensionerar samtliga av våra produkter enligt BFQ (Balkongföreningens tekniska manual) samt gällande eurocode.

Balkongföreningen
Titta efter BFQ-märket, en symbol för en säker balkong av hög teknisk kvalitet, en kvalitetssymbol för såväl byggherrar som de boende. Balkongföreningen är en erkänd kvalitetsstämpel inom branschen och arbetar för en hög tillverkningskvalitet hos medlemsföretagen, från projekteringen och konstruktionen till monteringen på plats. Vi som medlemmar förbinder oss att följa Balkongföreningen anvisningar för att leverera säkra balkonger av hög teknisk säkerhet. Samtliga Alnovas balkongsystem har genomgått följande tester för tung stöt för att försäkra sig om att vi erbjuder trygga och säkra produkter. Läs mer på Balkongföreningens hemsida

Nedan ser ni ett klipp på hur vi testar ett av våra nyutvecklade räcken för tung stöt.

Service
Vi hoppas att du som kund har kännedom om vårt serviceformulär som finns här på vår hemsida. Om din produkt av någon anledning inte fungerar som den ska ber vi dig använda detta formulär. På så sätt kommer ditt ärende rakt in i vårt system och till rätt person och vi kan ge dig bästa möjliga hjälp.